• Youtube
1 Mart 2021, Pazartesi
  • Giriş
Biten Hayatlar
  • Ana sayfa
  • Vefatlar
    • Yıllar
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2014
    • Listeleme
      • Tüm Liste
      • Veri Tablosu
      • Alfabetik Liste
      • Kronolojik liste
  • Haberler
  • Makaleler
  • Videolar
    • Dinletiler
    • Belgesel
  • Sizden Gelenler
    • Çizimler
    • Mektuplar
    • Şiirler
  • İletişim
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • Ana sayfa
  • Vefatlar
    • Yıllar
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2014
    • Listeleme
      • Tüm Liste
      • Veri Tablosu
      • Alfabetik Liste
      • Kronolojik liste
  • Haberler
  • Makaleler
  • Videolar
    • Dinletiler
    • Belgesel
  • Sizden Gelenler
    • Çizimler
    • Mektuplar
    • Şiirler
  • İletişim
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Biten Hayatlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Anasayfa Haberler

Önce KHK ile Attılar, Öldükten Sonra ‘Pardon’ dediler

webmaster
20 Aralık 2019
Haberler
1.8k
0
Önce KHK ile Attılar, Öldükten Sonra ‘Pardon’ dediler
1.6k
PAYLAŞ
8.2k
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşınTwitter'da PaylaşınWhatsapp

HESAPLAR AHİRETE KALDI

Önce işten attılar, öldükten sonra ise özür dileyip iade ettiler.

Dünyada hatta rüyalarda bile benzerine neredeyse rastlanmayacak bir durum. Tam 12 can gitti…

Hikayelerini okudukça insan daha da bir hüzünleniyor.

15 Temmuz 2016, tarihin sayfalarında, karanlık bir bölüm olarak, soru işaretleriyle birlikte şimdiden yerini aldı. Yüzbinlerce kişi işinden, aşından, yuvasından ve memleketinden oldu. Ancak bazıları vardı ki yapılan haksızlıklar onlara çok ağır geldi. Sorgusuz sualsiz “hain!” damgası vuruldu birileri tarafından, hem de daha yargı yüzü bile görmeden.

Zekeriya Altunok, polis memuruydu, ihraç edildi. Yargıtay suçsuzsun dedi. Ancak işe döndürülmedi. Daha sonra askere alındı, vatan haini damgası vurulan polis cephede ülkesi için şehit oldu.Ama birilerinin hiç yüzü kızarmadı.

Gökhan Açıkollu… Mesleğini çok seven bir öğretmendi. Gözaltında işkencelere maruz kaldı, ilaçları verilmediği için nezarette kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Vefatından sonra “pardon sen suçsuzmuşsun” denilerek göreve iade edildi.

Ve daha niceleri…

Tam 12 kişi işlerine iade edilmeyi beklerken hayatını kaybetti.İşte vicdanları yaralayan, yıllar geçse de unutulmayacak ve öldükten sonra “Pardon suçsuzmuşsunuz” denilen isimler…

 

GÖKHAN AÇIKKOLLU
Hakkında yapılan bir ihbar neticesinde 23 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki ikametinde gözaltına alınan (42) yaşındaki Tarih Öğretmeni Gökhan AÇIKKOLLU’na İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü nezarethanesinde gözaltında tutulduğu (14) gün boyunca işkence yapıldı. Gözaltı süresi boyunca ilaçları verilmeyen şeker hastası Gökhan AÇIKKOLLU yapılan işkenceler neticesinde 5 Ağustos 2016 günü hayatını kaybetti. Diyanet İşleri cenaze namazının kılınmaması talimatını verdi.Ailesi Gökhan Öğretmenin cenazesini kendi imkanlarıyla alarak memleketlerine götürmek zorunda bırakıldı. Açıkollu vefatından 1.5 yıl sonra pardon denilerel görevine iade edildi.Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur FİNCANCI “Gökhan Açıkkollu devletin korumasında öldü, işkence yasağı ihlal edildi” ifadelerini kullandı.

Yeni Asya Gazetesi’nden İbrahim Özdabak’ın Gökhan öğretmen için çizdiği karikatür yürekleri sızlatmıştı.

 

BÜLENT UÇAR

29 Ekim 2016’da 675 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen Bülent Uçar, 18 Şubat 2017’de, ihraç edildikten 3 buçuk ay sonra yaşamını yitirdi. İhraç edildikten sonra iki çocuğunun ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için iş başvuruları yaptı ancak KHK’li olduğu için iş bulamadı. Uçar, hayatını kaybettiği gün de İŞKUR’a gidip iş başvurusunda bulundu. Evine döndüğünde, eşine, göğsünde ve sırtında ağrılar olduğunu söyleyen Uçar, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.Vefatından sonra OHAL komisyonu Uçar’ı haklı bularak işe iade kararı verdi ama vakit çok geçti.

 

 

HASAN ORHAN ÇETİN
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan Hasan Orhan Çetin, KHK ile açığa alındı. Bunalıma girdiği öne sürülen biyokimya asistanı 30 yaşındaki doktor, 19 Şubat 2017’de hastanenin 10’uncu katından atlayıp intihar etti. Hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilerek suçsuz olduğu anlaşıldı.Ancak artık çok geçti.Hakkında yapılan yargısız infazları bünyesi kaldırmamıştı.

 

 

MÜCAHİT KARATAŞ

2016’da KHK ile ihraç edilen Mücahit Karataş, sosyal güvencesini kaybetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi masraflarını karşılayamayan aileye sosyal medyada açılan kampanya ile vatandaşlar yardım etti. Tedavi sürecinde yaşamını yitiren Karataş, ölümünden iki yıl sonra işine iade edildi.Karataş’ın eşi Hacer Karataş, “Şimdi geç gelen adaleti ne yapalım? Hayatta olmayan bir insanı işe almak ne demek?” diyerek yaşanılan adaletsizlikleri iki cümlede özetledi.

 

 

İSMAİL GÜL
20 yıl önce emekli olan Kıbrıs Gazisi Albay İsmail Gül’ün, Temmuz 2017’de çıkarılan KHK ile rütbeleri söküldü. Er statüsüne indirilen Gül, üzüntüden hastalandı. 11 Aralık 2017’de hayatını kaybeden Gazi Albay Gül’e, OHAL döneminde çıkarılan son KHK ile mezarında da olsa rütbeleri iade edildi.

Gül’ün 47 yıllık eşi Sevinç Gül yaşadıklarını şöyle anlattı:

“O yaz güzel geçiyordu. Denize giriyor, çıkıyordu. Bir gece yarısı yakın bir akrabamız arayıp listeyi haber verdi. Eşimin yüzünün ne hale geldiğini anlatamam. Kıbrıs’tan geldiğinde bile yüzünü böyle görmemiştim. Büyük bir hata yapılmıştı. Bu hata ölümüne sebep oldu. Muhteşem bir insandı. Ailesine ve devletine çok bağlıydı. Bu olaydan sonra rahatsızlandı. Benim de bacak damarlarım tıkandı. 20 gün hastanede yattım. Er olarak gömüldüğü mezarda albay oldu. Çok büyük yanlışlık yapıldı.”

 

MUSTAFA NACAROĞLU

Mustafa Nacaroğlu, emekliliği hak etmiş bir devlet memuruydu. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 1 Eylül 2016’da ihraç edildi. 13 Ocak 2018’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ölümünden bir yıl sonra Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu Nacaroğlu’nu görevine iade etti.

Karar Nacaroğlu’nun ihracından 2,5 yıl sonra, ölümünden ise bir yıl sonra verildi. Çocuklarının ölümünden bir yıl sonra E-Devlet üzerinden gördükleri kararda aynen şöyle yazıyordu: “Başvurunuz hakkında verilen KABUL kararı tarafınıza tebliğ edilmek üzere ilgili kuruma teslim edilmiştir.”

Hakkında hiçbir adli işlem başlatılmayan KHK’lı Mustafa Nacaroğlu, böylece ölümünden sonra idari yönden de aklanmış oldu ve mezarda görevine iade edildi.

 

 

ÖZKAN ÜSTÜN
OHAL döneminde KHK ile görevinden alınan Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Özkan Üstün, toplumsal lince tabii tutuldu. Yaşadığı stres sebebiyle kanser hastası olan Üstün, 23 Temmuz 2018’de hayatını kaybetti. Hakkındaki işlemin hukuksuz olduğu anlaşılınca görevine iade edildi.

 

 

İLKAY MUTLU
İlkay Mutlu, OHAL döneminde çıkarılan KHK ile kendisi gibi eğitimci olan eşiyle beraber görevlerinden ihraç edildi. Yaşadığı üzüntü ve stres sebebiyle kansere yakalanan Mutlu, 31 Ağustos 201’de yaşamını yitirdi. Tecrübeli eğitimci, hayatını kaybettikten sonra göreve iade edildi.

 

CANER TOKUÇ
Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Caner Tokuç, KHK ile ihraç edildi. 25 Ekim 2018 günü geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda vefat eden genç akademisyenin hakkında açılan davadan beraat ettiği ve göreve iadesini beklediği öğrenildi.

 

 

ÖMER FARUK ARSOY

Sağlık Bakanlığı’nda bağlı Mersin Devlet Hastanesi’nde bilgisayar teknikeri olarak çalışırken KHK’yla görevinden ihraç edilen Ömer Faruk Arsoy, cilt kanseri oldu. Yaşadığı psikolojik ve ekonomik sıkıntılar sonucu hastalığı hızla ilerledi. Kasım 2018’de hayatını kaybeden Arsoy, 19 Şubat 2019’da görevine iade edildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Kendisi gencecik bir memurdu. Genç yaşta kahrından öldü. Terörist ilan edildi. Öldükten sonra da görevine iade edildi. Bunu yapanların hiç mi vicdani sızlamıyor” diye sordu.

 

 

 

KAZIM KURNAZ

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Kazım Kurnaz, ekmek parasını inşaat şantiyelerinde çalışarak kazanmak zorunda kaldı. 34 yaşındaki öğretmen, 30 Nisan 2019’da çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Ölümünün ardından, hakkında açılan ‘terör örgütüne üye olmak’ davasından beraat etti. Kurnaz için kararda, ‘somut ve inandırıcı bir vicdani kanaate ulaşılamadığı için beraatine karar verilmiştir’ ifadeleri kullanıldı.

Kazım öğretmen vefat etmeden önce sosyal medya hesabından adalet çığlıkları atmış ‘Neredesin Adalet’, ‘Geç gelen adalet, adalet olmaz’ diye yazmıştı.

https://tele1.com.tr/fetocu-denildi-atildi-insaatta-hayatini-kaybetti-mezarda-beraat-etti-51900/

 

 

ZEKERİYA ALTUNOK

Terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla polislik yaparken mesleğinden ihraç edilen Zekeriya Altunok, 16 ay cezaevinde yattı. Yargıtay’ın ‘ceza verilmesine gerek yoktur’ kararının ardından mesleğine dönemeyen Altunok, askere gitti. Askerlik görevini yaparken terör saldırısında şehit oldu.Yaşarken yargısız infaza maruz kalan kahraman polis, devlet erkanının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Altunok’un, haksız yere ” 16 ay hapis yatıp, beraat ettikten sonra tekrar işine dönemediği için askere gitmek zorunda kalması vicdanı olanların vicdanını kanatmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz, Altunok için, “Yaşarken ‘terörist’ ilan ettik, aziz bedenini ‘kahraman’ diye uğurluyoruz” yorumunda bulundu.

 

Etiketler: KHKiade edilenlervefat edenler
Önceki Yazı

Mehmet Tetik

Sonraki Yazı

Engin Erol

webmaster

Sonraki Yazı
Erol’un son sözleri:İçeride insanları öldürüyorlar

Engin Erol

post hakkında tartışma

Bağlı Kalın

  • En Çok Bakılanlar
  • Yorumlar
  • En Yeni
Kübra Kuzan

Kübra Kuzan

0
Gülbanu Şahin

Gülbanu Şahin

0
Gülbanu Şahin

Barış Şahin

0
Gülbanu Şahin

Havva Karakoç

0
Kübra Kuzan

Kübra Kuzan

14 Şubat 2021
Ersoy Karamustafa

Ersoy Karamustafa

15 Şubat 2021
Ayşe Çoban

Ayşe Çoban

11 Şubat 2021
Süleyman Çoban

Süleyman Çoban

8 Şubat 2021

Son Haberler

Kübra Kuzan

Kübra Kuzan

14 Şubat 2021
35
Ersoy Karamustafa

Ersoy Karamustafa

15 Şubat 2021
35
Ayşe Çoban

Ayşe Çoban

11 Şubat 2021
35
Süleyman Çoban

Süleyman Çoban

8 Şubat 2021
35
  • OKTAY YİĞİT
Üç yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar bitenhayatlar.com
  • ZİYA KAYADİBİ
Üç yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.
#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
bitenhayatlar.com/ziya-kayadibi
  • Zulüm sürecinde çocuklar sadece özgürlüklerinden olmadı. 

Bazıları da vardı ki en temel insan hakkı olan yaşama hakkından yoksun bırakıldı. 

Bugüne kadar hiçbir şeyden haberi olmayan günahsız 66 çocuk hayatını kaybetti...
Cezaevinde BitenHayatlar
  • Kübra babasına hasret,
Babası Kübra
  • AYŞE MELEŞ
Bir yıl önce aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
bitenhayatlar.com/ayse-meles
  • BÜLENT UÇAR
Üç yıl önce aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
https://bitenhayatlar.com/bulent-ucar/
  • HASAN ORHAN ÇETİN
Dört yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
https://bitenhayatlar.com/hasan-orhan-cetin/
  • İSMAİL DAĞ
Dört yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
bitenhayatlar.com/ismail-dag
  • İSMAİL DAĞ
Dört yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
bitenhayatlar.com/ismail-dag
  • MEHMET FATİH TIRAŞ
Dört yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.
#Unutmayacağız
#Unutturmayacağız
#ZulümİleBitenHayatlar
https://bitenhayatlar.com/mehmet-fatih-tras/
Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube

Hakkımızda

2013 yılı ve özellikle 15 Temmuz 2016 yılından sonra uygulanan zulüm neticesinde hayatını kaybedenleri unutmamak ve unutturmamak için sitemiz hazırlanmaktadır.

Bizi Takip Edin

Kategorilere Bakın

  • Makaleler (46)
  • Haberler (104)
  • Sizden Gelenler (74)
    • Çizimler (7)
    • Mektuplar (11)
    • Şiirler (52)
  • Vefatlar (664)
    • 2014 (1)
    • 2016 (81)
    • 2017 (98)
    • 2018 (176)
    • 2019 (133)
    • 2020 (159)
    • 2021 (16)
  • Videolar (16)
    • Dinletiler (6)
    • Belgesel (6)
  • Genel (9)
  • Meslekler (16)
    • Kadın (6)
    • Ev Hanımı (2)
    • Akademisyen (1)
    • Avukat (1)
    • Çocuk (1)
    • Gazeteci Yazar (1)
    • İşçi Memur (1)
    • Mühendis (1)
    • Öğretmen (5)
    • Polis (1)

Bize Yazın

    © 2019 Biten Hayatlar - Sitemiz şahsi paylaşımlarda içerik kullanımına açık olup, kurumsal adreslerin ve sitelerin paylaşımlarında kaynak gösterilmesi zaruridir.

    Sonuç Yok
    Tüm Sonuçları Gör
    • Ana sayfa
    • Vefatlar
      • Yıllar
        • 2020
        • 2019
        • 2018
        • 2017
        • 2016
        • 2014
      • Listeleme
        • Tüm Liste
        • Veri Tablosu
        • Alfabetik Liste
        • Kronolojik liste
    • Haberler
    • Makaleler
    • Videolar
      • Dinletiler
      • Belgesel
    • Sizden Gelenler
      • Çizimler
      • Mektuplar
      • Şiirler
    • İletişim

    © 2019 Biten Hayatlar - Sitemiz şahsi paylaşımlarda içerik kullanımına açık olup, kurumsal adreslerin ve sitelerin paylaşımlarında kaynak gösterilmesi zaruridir.

    Tekrar Hoş Geldiniz!

    Hesabınıza giriş yapın

    Parolanızı mı Unuttunuz?

    Yeni Hesap Oluştur!

    Kayıt olmak için aşağıdaki formları doldurun

    *Web sitemize kaydolarak Gizlilik Bildiriminde belirtilen Şartlar ve Koşulları kabul etmiş sayılırsınız.
    Tüm alanlar zorunludur. Oturum Aç

    Şifre almak

    Lütfen şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

    Oturum Aç
    Bu web sitesini kullanmaya devam ederek, çerezlere onay veriyorsunuz. Gizlilik ve Çerez Politikasını kontrol edin.
    X